בנוסף עלייה משמעותית בנפחי הנגר העיליים, היינו כמות הגשם הנותרת על גבי המשפחים באזורים האורבניים מציבה אתגרים עבור מערכות הניקוז העירוניות, שתוכננו לפני למעלה מ- 60 שנה. ההצפות הרבות והקשות בערי השפלה והחוף בשנים האחרונות הן תוצאה ישירה של איטום הקרקעות מצד מפעלי הבנייה ושל אירועי גשם קיצוניים המאפיינים את שינויי האקלים באזורינו.
הידלדלות המאגרים התת-קרקעיים והעלייה בתדירות אסונות ההצפות גרמו ליישום תקני טיפול מחמירים במי גשמים בכל פרויקטי הבנייה החדשים. תקנים אלה חלים על סוגים שונים של פרויקטים, לרבות פיתוחים למגורים, תעשייה, מסחר ופיתוחים בקנה מידה גדול כמו גורדי שחקים, המשתרעים על פני שטחים נרחבים.
כיום, ברוב הרשויות בישראל, רכישת היתר בנייה מחייבת הגשת תוכנית ניהול מי גשמים יסודית ומומחית. תכנון הידרולוגי כרוך בפיתוח פתרון מיטבי המתחשב בגורמים כמו כמויות הגשם הצפויות ותנאי השטח. פתרון זה עשוי לכלול אלמנטים כמו בורות חדירה, אזורי אצירה, מאגרי ויסות ואחזקה, תיבות חלחול וגגות ירוקים/כחולים. בחירת מיקום אופטימלי בהתבסס על תנאי שטח ותיאום מאמצים הנדסיים בין כל היועצים ומתכנני הפרויקט חיוניים לביצוע מוצלח.
תכנית זו עוברת בדיקה קפדנית של המהנדסים המועסקים ברשות הרלוונטית. רק לאחר בדיקתם ואישורם ניתן היתר הבנייה.
Hydro-Plan הינו משרד ליעוץ הידרולוגי ליזמות נדל"ן, המתמחה בטיפול בדרישות ברשויות השונות בישראל. המשרד סיפק חוות דעת הידרולוגיות לעשרות פרויקטים בקנה מידה משתנה ובתפרוסת ארצית. המשרד נמצא בקשר ישיר עם רשויות מקומיות רבות ואף נתן יעוץ רגולטורי עבור רשויות בזמן הטמעת ההנחיות לניהול הנגר.
הייעוץ ניתן תוך הקפדה על לוחות הזמנים ובחירת פתרון מתוך ארסנל עשיר של אמצעים לניהול הנגר. המטרה היא ליצור פתרונות עבור היזם ולאפשר את אישור בקשת ההיתר, גם במקרה של אילוצים רבים הנכפים מתוך האתגרים הנפוצים בענף הבנייה.